Lekar för ungdomar

Det är roligt att umgås i grupp och det gäller kanske särskilt när man är barn och ungdom. Under den perioden i livet är det populärt att åka iväg på läger där man lagar mat tillsammans, gör aktiviteter, leker lekar och bara har sällskap av varandra. Ska du ordna ett läger och vet inte riktigt vilka lekar du vill ha? Lekar är kanske vanligare bland ungdomar men de är ibland mer uppskattat hos vuxna, eftersom det är en chans till en totalt stressfri stund där man måste vara i nuet.

Lekar för alla åldrar

När man börjar prata om lekar för vuxna försvinner ofta samtalsämnet bort på sidospår eftersom många börjar tänka på nakenhet, sexleksaker och ekivoka förslag. Lekar för vuxna kan dock vara precis desamma som ungdomar leker. Våra klassiska lekar som brännboll, kubb och tipsrunda är roliga för alla åldrar men ska du och ditt arbetslag iväg på en särskild aktivitetshelg kan det vara värt att lära sig några 1200px-Cerf_volant_rouge1nya varianter. En rolig ordlek är att samla hela gänget i en cirkel så att alla hör varandra. Alla får skriva ned några ord på pappersbitar som sedan läggs hopvikta i en skål. Låt en person dra en lapp och börja berätta en historia som på något sätt innehåller det ordet. Den personen kan när som helst tystna och då ska personen till vänster ta vid i berättelsen, samt ta en lapp. Denna lek är en övning för att få ett smidigt samarbete i stor grupp och försöka länka samman till synes osammanhängande information på ett logiskt sätt.

Lekar för ungdomar

Söker du efter tips på lekar för ungdomar? När det gäller lekar och aktiviteter är det bara fantasin och engagemanget som sätter gränser. En lek behöver inte vara en faktiskt lagaktivitet som gör att någon vinner eller förlorar, utan det kan även handla om att åstadkomma något tillsammans. Samla ihop ungdomarna och ge dem material för att bygga en drake eller ge dem olika gåtor som de ska försöka lösa i lag. Det är bra att dela in större grupper i mindre formationer så att alla får chans att komma till tals, vilket kan vara svårare i en större grupp. Det viktiga när det gäller lekar är att alla känner sig inkluderade och får sin röst hörd. Det gäller i alla åldrar. Lekar kan föra oss människor närmare varandra eftersom vi ofta kommer åt en sann känsla inom oss när vi slipper känna press och ansvar, utan helt enkelt bara ska fokusera på uppgiften i fråga.